Zamieszczone przez DiD
Odpowietrzanie wspomagania sprzęgła
Zwiń
X
-
Odpowietrzanie wspomagania sprzęgła
Panowie mam takie pytanie, bo już szlak mnie trafia z tym odpowietrzaniem.Zmieniłem hamulce tylnie z bębnowych na tarczowe ( od 110 km :wink: dzięki koledze Grześ z forum leona , mam na sprzedaż komplet od rs)i w sumie gorzej hamuje niż wcześniej.Wogóle moje kłopoty z hamulcami zaczeły się z rok temu gdzie chciałem zmienić szczęki i niechcący cylinderek mi się rozpioł.Od tamtej chwili już nie mam dobrych hamulców, wcześniej miałem hamulce żyleta tylko musnąć pedał i to na starych szczękach.Potem hamowały, ale nie były już takie czułe.Teraz po zmianie na tarcze jest jeszcze gorzej, tzn jak powoli wciskam na włączonym silniku pedal to powoli mi idzie w dół aż w pewnym momencie stanie, myślę że są jeszcze zapowietrzone hamulce,pompa.Czytałem w innych postach coś o odpowietrzenie wspomagania sprzęgła które jest zasilane z tego samego zbiorniczka.Ale gdzie jest ten odpowietrznik? i czy to miało by wpływ na hamulce? :roll: Dodam że już przejechałem się z pare km na ręcznym i już je dotarłem , komplet oczywiście używany.
-
-
jeżeli w trakcie wymiany płynu hamulcowego nie był naciskany pedał sprzęgła, to wymiana ta nie ma wpływu na hydrauliczne sterowanie sprzęgłem.
Wyprzęgnik hydrauliczny, na którym jest odpowietrznik znajduje się tak jak napisał marekzu, na korpusie obudowy sprzęgła. Sprawdz jeszcze raz odpowietrzenie pompy hamulcowej (jako pierwszy elemennt do sprawdzemnia) a następnie cylinderki. Jeżeli tu nie będzie nieprawidłowości to skuteczność hamulców sprawdz na rolkach w stacji kontroli pojazdów.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuSprawdz jeszcze raz odpowietrzenie pompy hamulcowej
Komentarz
-
-
henio, nie ma odpowietrznika pompy. czasami można drutować po prostu lekko luzując na wężykach. proponuję udać się do jakiegoś majstra , który Ci to odpowietrzy maszynką ciśnieniową. zapłacisz kilka zeta ( w końcu płyn hamulcowy nie jest aż taki drogi), a nawet jak coś zostało w pompie to przedrze.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez huwehenio, nie ma odpowietrznika pompy. czasami można drutować po prostu lekko luzując na wężykach. proponuję udać się do jakiegoś majstra , który Ci to odpowietrzy maszynką ciśnieniową. zapłacisz kilka zeta ( w końcu płyn hamulcowy nie jest aż taki drogi), a nawet jak coś zostało w pompie to przedrze.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Komentarz